Vladimír Janák

Vyhledávání z mobilu - nový standard.

24. 07. 2017 20:02:02
Průměrný uživatel dnes vyhledává informace na internetu v podstatě denně. Více než 80% z nás tak činí za pomocí mobilu.

To ovšem neznamená, že by jste měli sebrat svůj notebook a běžet jej vyhodit k nejbližšímu kontejneru. Chování uživatelů internetu se neustále vyvíjí.

Přes 57% procent z nás k vyhledávání informací používají více zařízení. Začínáme vyhledáváním v mobilu a v některých případech pak pokračujeme na notebooku.

Klasickým příkladem může být plánování dovolené, nebo výběr hotelu obecně. Možnosti přenocování vyhledáváme primárně v mobilu a na notebook si jdeme prohlédnout fotogalerie apod.

K přístupu na internet 27% uživatelů používá pouze mobil - tedy dvakrát více, než těch, kteří používají pouze notebook (14%).

K mobilu se uchylujeme i v případech, kdy máme “po ruce” PC nebo notebook (a to i když je notebook zapnutý a je ve stejné místnosti). Uhádli by jste, kolik z nás takto činí?
Je nás více než 80%!

A je naprosto jedno, co a z jaké oblasti vyhledáváme. Mobilní vyhledávání je prostě na vzestupu, jak můžete zjistit z tabulky meziročního porovnání , které sestavil Google.

Podobné statistické údaje potvrzují skutečnost, že v dnešní době je v podstatě nutností, mít svou webovou prezentaci optimalizovanou pro správné fungování v mobilech svých klientů. Těch, kterým stačí pouze notebook či počítač je již dnes menšina a stále jich ubývá.

Autor: Vladimír Janák | karma: 13.13 | přečteno: 259 ×
Poslední články autora