Hledáte na Googlu? Mluvte na něj!

Aplikaci Google máte ve svém mobilu patrně i Vy. Stačí kliknout a napsat, co chcete vyhledat na internetu. Může to být jednodušší a rychlejší? Ano může.

To, co jsme dříve znali pouze ze sci-fi filmů, je již několik let realitou, kterou si nosíme ve svých mobilech. Rozpoznávání hlasu již dnes nečiní problém ani těm nejlevnějším smartphonům. A co je ještě příjemnější - s udivující přesností si naše mobily poradí i s češtinou.

Technologie jde stále kupředu. Stejným tempem roste vybavenost našich mobilních přístrojů. A neméně rychle se vyvíjí také naše nároky, očekávání i zvyklosti. Nemělo by nás tedy překvapit, že své mobily stále častěji ovládáme hlasovými pokyny.

Podle údajů, zpracovaných společností Google v květnu 2016, více než 20% vyhledávání je zadáváno hlasem.

Potvrzuje se tak současný trend, kdy nové technologie přináší nové vymoženosti, ale zároveň se tak zvyšuje naše závislost na mobilních přístrojích.

Vše podstatné se dnes děje v mobilu.

Ano, mobily nám již dávno neslouží pouze k telefonování či zasílání SMS zpráv. Dnes s nimi fotíme, sledujeme v nich televizi, ovládáme svůj bankovní účet, nakupujeme a hlavně... v nich brouzdáme a vyhledáváme potřebné informace na internetu.

Ovládání hlasem funguje velmi dobře i v češtině. I víceslovné výrazy zpravidla přepíše na text bezchybně i se všemi čárkami a háčky.

 

 

Autor: Vladimír Janák | pátek 21.7.2017 13:57 | karma článku: 8,19 | přečteno: 306x